Om BTK Warta

BTK Warta grundades år 1935, och är Göteborgs äldsta bordtennisklubb. Klubben var då en del av IF Warta. Bordtennissektionen bröt sig ur IF Warta år 1991och startade egen verksamhet i BTK Warta.

Klubbens träningsverksamhet äger rum i egna lokaler i Kyrkbyhallen och på Wartagården. Där bedrivs pingisträning i flertalet olika grupper, för pojkar, flickor, juniorer, seniorer, veteraner och motionärer. Flera gånger varje månad deltar flera av spelarna i serie och tävlingsspel på olika nivåer. Tävlingsverksamheten omfattar alla nivåer, från nybörjarserier i Göteborgs Bordtennisförbunds regi, till Internationella ungdomstävlingar. BTK Wartas A-lag spelar säsongen 2005-2006 i Superettan.

BTK Warta har under flera år bedrivit en pingisskola för elever på låg och mellanstadiet. Pingisskolans syfte är att ge eleverna möjlighet att ”prova på” bordtennis under en termin. Glädjande är att en stor del av dessa ”pingiselever” fortsätter i klubben.

Klubben har flera entusiastiska och duktiga tränare, med lång erfarenhet av både ungdomsbordtennis och bordtennis på hög seniornivå. Tränarna utgör klubbens ryggrad, och ansvarar för att spelarna blir väl omhändertagna.

Det anordnas egna tävlingar för medlemmar, bland annat klubbmästerskapet och trettondagsturneringen. Trettondagsturneringen är öppen för alla medlemmar inklusive deras familjer, och är en handicaptävling, vilket innebär att en nybörjare har chans att vinna mot en duktig seniorspelare.

BTK Warta, IF Warta och HP Warta är huvudarrangör för Göteborg Cup, som år 2006 anordnas för 28:e gången. Deltagarantalet i bordtennistävlingen brukar vara ca 250 ungdomsspelare från norra Europa.

BTK Warta är en klubb med lång tradition inom bordtennisen som tar väl hand om sina medlemmar. Hos BTK Warta ges alla möjlighet att utveckla sitt bordtennisspel.
Kontakta oss

BTK Warta Kyrkbyhallen Kyrkbytorget 6 418 73 GÖTEBORG Telefon 031-51 61 98

E-post adresser:
Allmän information: info@warta.nu
Information/frågor till styrelsen: styrelsen@warta.nu
Frågor rörande webben: webmaster@warta.nu