Liverapport: Warta – Falkenberg

Falkenberg vinner matchen med 3-2, precis som dom har gjort med alla tidigare matcher denna säsong. Från Wartas sida så var Mattias starkast idag, riktigt bra insats mot Månsson. Jiang var ok, Goekaj är en bra spelare och vi får hoppas på seger i nästa match. Svårt för Robban, tufft att bara få spela en singel, och det mot en riktigt bra kines, sen gjorde han det riktigt bra. Sen är det det där med dubblarna, dom har svårt att få till det Mandel&Robban. Blir inga enkla bollar alls där… mera dubbelträning kanske?

Gick fort det där… Warta gör ett helt ok första set, torskar det med skiljebollar. Sen finns det bara ett par i hagen i andra set. 13-11, 11-2 till Falkenberg.

Dax för dubbel nu, Mattias & Robert mot Lukas & Magnus. Intressant!

Vi i diskuterade i sekretariatet om Stefan skulle vara med och lira dubbel, men han sitter på bänken och gäspar… Så troligen inte…

Goekaj vann matchen, och en vinst är ju aldrig orättvist. Goekaj vann klart fler enkla bollar än Chang, och det avgjorde. Chang kom inte åt alls med returerna och då blir det ju svårt.

1-1 i goes serve, lite grästennis det här. Kantboll ach riktigt bra försvar av goe ger ledning 3-1. Kanonläge som Chang bränner. 2-5 i andra set nu. 6-2 till goe, inga bra vibbar nu. Chang missar mycket lätt. Bra duell där som chang vinner, kan vara det han behöver! Kantboll på det, sen en bra duell och Warta är nästan ikapp vid 5-6. Grym räddning av Chang. 5 raka nu! 8-7 till Chang, serve och hård första. 8-8 nu… lite nät av goekaj och 8-9. Hård förstaattack på det. 8-10 nu, men Chang servar. Tung nätboll på första! Goekaj flippar bh på returen, som touchar nätkanten och ger poäng.

2 bra servar av Chang och ledning 4-2. 2 bra servar och attacker av goekaj. Bra duell sen som Chang vinner, ledning 5-4. Bra spel av goe och 3 raka poäng. 5-7 nu. bra fh av goe, 6-8. Riktig tung fh tillbaka av chang, såg knappt den… 2 bra servepoäng av Chang och 9-9. 11-9 efter 2 bollar i goekajs serve.

Kinesmöte nu. Chang Hong mot Goekaj. Kommer bli en riktig tungviktsholmgång det här…

warta-internt: 2m peter, var är du? Du kan väl inte ha vägföreningsmöte varje match???

Allt fungerar bra hittills, utom svenskbordtennis.com…

Bra duell där, måns kommer på 4 i rad, då spelar han snabbt och hårt… 5-2 till Mandel. han har en förmåga att vinna många enkla bollar. 6-5 nu, lite för hög retur där… 7-6 efter attack mandel. 9-6 till mandel och måns tar timeout. Mandel är tung, missar inte mycket! 10-8 nu, riktigt tung duell, där mandel först vänder för att miss avgörandet tillslut… 10-9 nu, bra spel igen! Mandel vinner! På en nätboll visserligen, men ändå.

Månsson knyter skorna… 2 bra returer av Mandel och han tar båda i måns serve. Som sedan tar båda i mandels serve… 3-3 nu, inte en duell ännu. 3 raka av mandel och 6-3. Riktigt läge måns bränner där… snygg bh av mandel sedan och wartra leder med 8-4. 9-5 till mandel, han är grymt säker i försvaret. 11-7 till mandel! Riktig turboll sista där. Dom är alltid sköna att vinna! Måns är som vanligt lite upp och ner, mest ner så långt. Men Mandel är säker och lägger bollen på fel ställe.

Nästa match nu är Mattias Karlsson mot Magnus Månsson. Skall bli en intressant match! Unga Mattias mot inte lika unga Månsson. Rutin mot ungdomlig glöd. Handled mot forehandsoft…

2-1 till robban! ojdå, snabb fh av goe där… 5-3 till goekaj efter 2 poäng direkt efter serve. 3-6 nu och timeout. Fram med dom goda råden nu Pelle! Goe kommer på igen, 7-4. 8-6 nu, nu gäller det returerna robban. Första bra, lite otur med nätet sen. 4 setbollar Falken. Och Goekaj vinner. Inte mycket att säga om, Goekaj var bättre än robban idag. Det är det lilla som gör det; servar och returer.

2-0 till Goe, enkelt på serven. Sen 2 riktigt bra fh´s av Robban och 2-2. Tung fh-fh duell där, Robban spelar bra med Goe vinner den. 3-3 nu. Kantboll på det! 6-4 till robban, mycket bättre och aggressiva returer nu! Häng på! Halvlång serve och säkert tillbakadrag – klockren taktik! 3 raka av goe nu, bra duell där. 9-7 till goekaj. 11-7 till falken. Bra spel av robban, men goe servar och returnerar lite bättre. Kommer åt lite för ofta…

Nu är det dags för Robert Nilsson att ta sig an Goekaj. Det blir en tuff uppgift för Robert, Goekaj är en riktigt bra lirare.

Chang vinner bägge i Lukas första servegem, 3-0 nu. Riktigt bra start! 4-0 till Chang och Falken tar timeout. 5-1 nu, Lukas tar sin första pinne direkt på serve. 7-3 till Warta, detta ser riktigt bra ut. Chang har full koll! 9-5 nu, nära serveess där Lukas. 10-6 nu. Timeout av Warta, nog lämpligt, Chang har slarvat bort 2 bollar. 11-8 efter poäng på serven! Riktigt bra insats av Chang, säker match. Han var med direkt från början och inte alls så loj som han kan vara vissa matcher.

Riktigt tung duell redan i tredje bollen… Lovande! Jiang har startat starkt och leder 4-1. Snygg fh av Lukas, sne den. 5-4 till Warta, och poäng direkt på serve. 6-6 nu efter 2 bra bollar i egen serve av Lukas. 2 bra servar av Chang och 8-6. Lite Pim-Pim här, 2 bollar i egen serva av Lukas. och 2 av Chang, 2 setbollar Warta. Och Chng vinner den andra. Bra set och bra spel av båda, det är egen styrka och inte misstag som ger poäng.

Då är det dags för ny match i Pingisligan. Falkenberg kommer på besök. På förhand är Falkenberg ett av de tuffare lag som går att möta i årets Pingisliga. Framförallt nu när deras Kines (Goekaj som han kallas i Götet) finns på plats.

Först ut är Jiang Chang Hong – Lukas Rydén. På förhand känns det som en av de bättre poäng-möjligheterna idag för Warta.

BTK Warta – Bordtennis sedan 1935.
warta.nu
info@warta.nu
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Liverapport: Warta – Falkenberg

  1. Anonymous says:

    Mötet äntligen slut!-Kul å läsa din rapport. Så nära Pingis jag kommer idag,tyvärr. Mvh 2m Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *