Li verapport Warta – Söderhamn

Våra gäster från norr är på plats. Domarna är på plats. Borden är på plats. Allt är helt enkelt klart för match. Bara lite mer publik som saknas…

Första matchen ut idag är ett möte mellan 2 ungtuppar: Mattias Karlsson – Hampus Nordberg. Spännande match!

4 raka av Hampus… 1-4. 4 raka av mandel, 5-4. 7-5 till mandel, inga dueller alls hittils. Mycket enkla misstag från båda. 10-8 till Mandel. Kanonläge där Hampus kommer långt ut, men mandel gör en enkel miss. 10-10 nu. 11-12, Hampus första setboll. Bra retur av mandel där, 12-12. 13-13 efter en riktigt snygg rak bh av mandel. Setets bästa slag! 15-14 till Hampus och Söderhamn tar timeout. 16-14 till Söderhamn. Inte riktigt den start vi hade hoppats på… Dagens kommentator Jesper sågar kvalitén på setet…

2 bra bollar av Mandel direkt i andra! Snygg bh push av mandel ger 4-1. Mycket bättre spel nu. “Bollen gick som ett ess i luften”, Jesper igen. 6-4 till Mandel, spelet är mycket upp och ner. 6-7 nu. “Läge varje boll” för att citera Mandel själv. Inte nöjd med sitt spel. Timeout Warta. 9-7 till Hampus, han har spelat bra sista bollarna. Och mandel bränner ett bra läge till. 3 matchbollar. Hampus vinner med 11-9. Ingen bra insats alls av Mandel, mycket missar, framförallt från forehandisdan.

Ny match nu: Robert Nilsson – Sun Jian. Ännu en tuff match för Robert, att bara möta utländska spelare är riktigt tufft.

2-0 till Sun. Tuffa servar… 4-2 till Sun. Som blir 5-3. En pinne på serve till. 10-3 till Sun. Ganska snabbt set det här… Tufft när Robban missar 2 servar samtidigt som Sun vinner 4 bollar direkt på sin serve.

Robban leder i andra! 1-0. 2-2 nu. 3-4 efter en rull av robban som sun tar. 2 poäng i egen serve (bh-serve), 5-5 nu. Sen smackar sun in en riktigt tung fh. 8-5 till Sun och timeout av Fredde Wäs. Det funkade ju vid 5-8 i lördags! Matchbollar. Och en boll till direkt på serve…

Ny match: Jiang Chang Hong – Johan Sondell. På förhand den i särklass bästa chansen för Warta! Nu vänder vi! 2-0 till Chang, bra start! 4-2 till Chang. Snygg bh direkt på snabb serve av Sondell. 5-3. 7-3 efter 2 i egen serve. Satans bra bh han har Chang… 10-6 nu, setbollar. Och en snygg avslutningsboll av Chang. Stabilt första set.

Kanon fh av Chang. Raka vägen. Ingen hemma där. 3-3 nu, fortfarande lite haltande spel. Inga riktigt tunga dueller. 4-5 efter en turlig nätboll. 5-7, Chang har somnat till lite. Sömnig sista bollarna. Han har lite svårt för returerna nu, samtidigt som Sondell har returnerat bra. Bra bh-tillbakadrag ger 8-9. Och en bra bh till, 9-9 och egen serve. Sondell vinner med 11-9. En riktig nätboll på sista bollen då Chang har klart övertag. Avslutar med 3 ossar. Hoppas det där tänder till Chang lite.

Undrar om inte den där ossen tände publiken lite oxå… 2-0 till Warta. 4-1 nu, mycket vassare Chang Hong nu. 4-4 nu, Sondell drog ner tempot nåt ruskigt i egen serve. 6-5 till Sondell och timeout av Pelle. Skaplig fh av Chang Hong. 6-7 nu. 8-7 till Chang. Spännande nu. 9-7 nu, bra jobb där. 2 raka i Sondells serve. 11-7 till Chang Hong.

Goda nyheter – 2m Peter har inte vägföreningsmöte idag. Och han har dessutom rört matchbollen 3 gånger. Han är som alltid viktig.

Dags för Mattias Karlsson – Sun Jian. Att döma efter dagens tidigare matcher skall det här vara en enkel seger för Söderhamn. Får hoppas att det inte stämmer…

Bra läge för mandel direkt i första bollen, bra spel men miss på läget. 1-2 nu efter 2 grymma bhs. 1-5 nu, han har svårt att göra poäng mandel, kommer inte igenom. 4-7 nu, smygkämpar lite… 10-4 till Sun. Och Mandel klappar in sin första fh för dagen (tror jag)…

2-1 till Mandel, lovande! 3-3 nu. Inte så mycket spinn i fh-duellerna… 3-5 och timeout Warta. Riktigt tung servare Sun. Mycket piff i bollen och alltid snabba servar. 4-6 nu, Mandel måste spela riktigt bra för att vinna några bollar. Bra läge igen och miss, denna med bh. 5-7 nu. Bra duell som Mandel vinner, Sun kommer bak i hagen och där är han svagare. 11-6 till Sun. Sista bollen var en dubbelträff på Mandel som han ger upp. 3-1 till Söderhamn.

Han är tuff Sun Jian, bra servar och säker i blocken. Ingen av våra killar var direkt nära att plocka set idag. Får hoppas på dubbeln nu där Warta mönstrar Stefan Nilsson/Jiang Chang Hong mot Söderhamns Johan Sondell/Hampus Nordberg.

4-0 till Söderhamn. Sådär start… Wartas första poäng kixar Stef in. Det som behövdes… 2-6 nu. Söderhamn känns starkare hittils. Nät och kant för Söderhamn. 2-10 nu. 11-3 till Söderhamn. Hade hoppats på betydligt bättre klass på spelet från Wartas sida. Stef var riktigt vass i dubbeln senast, och Chang Hong är ju alltid bra.

2 bra korta returer av Hampus och 2 missar av Stef. Kom igen! Bra kort retur igen, och nu var det Chang som missade, 2-4. 2-5 och timeout warta. Och “The final countdown” på stereon. Bara det som fattades… 7-3 till Söderhamn. Dagens bästa duell. Avslutas med en kix in av Hampus. Typiskt. 4-8 nu. 4-10. Matchbollar. 7-10. Matchbollar.

Det var ingen vass dubbel det här killar. Julledigt nu. Dubbel kanske vore nåt att träna?

Annars var det en rätt klar seger för Söderhamn. När Mandel torskar första matchen ser det ju inte ljust ut. Men hade ändå hoppats på lite bättre lir och mer krigande av Wartas killar.

Bättre kan vi den 2:e januari. Då är TV4 här och spelar in några fantastiska matcher.

I och med 0-5 Österlen – Eslöv så går vi förbi Österlen och finns för närvarande på 6:e plats i serien. Det betyder slutspel. Det tar vi julledigt på!

BTK Warta – Bordtennis sedan 1935.
warta.nu
info@warta.nu
This entry was posted in pingisligan-liverapport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *