Vi sörjer Harris Mattiasson

I slutet av juli nåddes vi av det beskedet att Harris Mattiasson avlidit efter en längre tids sjukdom. Han blev 88 år.

Harris ägnade mer än 50 år av sitt liv åt Warta både som spelare, tränare, lagledare och styrelseledamot i både fotboll och bordtennis.

Harris pingiskarriär började på 40-talet i Wartas klubbhus i Lundby Egna Hem. Harris blir snabbt en av distriktets bättre juniorer och 1945 kommer han tvåa på DM. 1952 vinner Harris Lag-DM men då har han bytt till Linden där han bl.a. spelar två säsonger i Allsvenskan. 1966 återvänder Harris till Warta där han framgångsrikt spelar i vårt A-lag i många säsonger. Efter att veterantävlingarna skjuter fart på 80- och 90-talet har Harris återigen stora framgångar med ett flertal SM-titlar och han lyckas också att vinna en VM-titel i dubbel tillsammans med Alf Carlson.

För den stora massan är Harris mer känd som fotbollsspelare och efter 42 mål i Wartatröjan under 1954 värvades Harris från IF Warta till IFK Göteborg. Debutsäsongen gjorde Harris tio mål (två fler än Bebben Johansson) 1956 blev Harris uttagen i A-landslaget, som skulle möta Ungern i Budapest. Matchen blev dock inställd eftersom Sovjet invaderade Ungern och Harris fick aldrig någon chans att spela i blågult. Totalt spelade Harris fyra säsonger i IFK där han gjorde 67 mål på 85 matcher.

Harris hade glimten i ögat både på och utanför hagen och hans kärlek till bollen var besvarad.

BTK Warta sörjer en av sina största profiler.

Våra tankar går till Harris familj.

Alzheimerfonden tel. 020 301130

This entry was posted in nyheter. Bookmark the permalink.