Svenska mästare i HD55!

Bo-Göran Ek och Stellan Jeanson är svenska mästare i Herrdubbel i 55-års klassen!

Warta längst upp på prispallen!
Warta längst upp på prispallen!

Efter sex raka segrar och med en stabil 3-0 seger i finalen efter 11-6, 11-8 och 11-7 mot toppseedade Thomas Eriksson och Torsten Kassman från Linköping stod det klart att Warta vunnit guld i bordtennis-SM i klassen Herrdubbel 55. Veteran-SM spelades i Karlskrona 11-12 September.

Ett stort GRATTIS till denna framgång!

Matcherna går att se på solidsport.com

Wartagården

En oas mitt i storstaden
Våra fina lokaler hittar du mitt på hisingen, strax bredvid Kyrkbytorget. Vi tar emot bokningar för alla tillfällen, både dag- och kvällstid.

Våra lokaler kan hyras för enstaka tillfällen eller upprepade gånger under en tidsperiod. Är det dop eller kalas ni planerar? Kanske en danskurs eller yogapass? Vi hjälper gärna till att boka upp tider som passar er i våra lokaler. 

Vår anläggning ägs av tre föreningar; IF Warta, HP Warta och BTK Warta. Tillsammans förvaltar vi hela anläggningen.

För mer information om Wartgården, se hemsidan på https://wartagarden.se/

Årsmöte 2020

BTK Warta välkomnar alla medlemmar på årsmöte den 5/10 klockan 19:30. Årsmötet hålls i lilla lokalen på Wartagården.

Välkomna!

Årsmöte BTK Warta

BTK Warta hälsar alla medlemmar varmt välkomna till årsmöte.

BTK Warta Årsmöte, Wartagården 14/10 kl.19,30.

Välkomna!

Vi sörjer Harris Mattiasson

I slutet av juli nåddes vi av det beskedet att Harris Mattiasson avlidit efter en längre tids sjukdom. Han blev 88 år.

Harris ägnade mer än 50 år av sitt liv åt Warta både som spelare, tränare, lagledare och styrelseledamot i både fotboll och bordtennis.

Harris pingiskarriär började på 40-talet i Wartas klubbhus i Lundby Egna Hem. Harris blir snabbt en av distriktets bättre juniorer och 1945 kommer han tvåa på DM. 1952 vinner Harris Lag-DM men då har han bytt till Linden där han bl.a. spelar två säsonger i Allsvenskan. 1966 återvänder Harris till Warta där han framgångsrikt spelar i vårt A-lag i många säsonger. Efter att veterantävlingarna skjuter fart på 80- och 90-talet har Harris återigen stora framgångar med ett flertal SM-titlar och han lyckas också att vinna en VM-titel i dubbel tillsammans med Alf Carlson.

För den stora massan är Harris mer känd som fotbollsspelare och efter 42 mål i Wartatröjan under 1954 värvades Harris från IF Warta till IFK Göteborg. Debutsäsongen gjorde Harris tio mål (två fler än Bebben Johansson) 1956 blev Harris uttagen i A-landslaget, som skulle möta Ungern i Budapest. Matchen blev dock inställd eftersom Sovjet invaderade Ungern och Harris fick aldrig någon chans att spela i blågult. Totalt spelade Harris fyra säsonger i IFK där han gjorde 67 mål på 85 matcher.

Harris hade glimten i ögat både på och utanför hagen och hans kärlek till bollen var besvarad.

BTK Warta sörjer en av sina största profiler.

Våra tankar går till Harris familj.

Alzheimerfonden tel. 020 301130

Semifinal Pingisligan: BTK Warta – Eslövs AI BTK torsdag 10:e maj klockan 16:00 i Exercishuset

Då var det äntligen dags för årets semifinaler!

Eslöv har valt att möta oss i Warta i semifinal, vilket gav följande semifinalserie:
tis 8/5 Eslöv – Warta
tor 10/5 Warta – Eslöv
lör 12/5 Eslöv – Warta

Som ni kommer ihåg så gjorde vi två riktigt bra kvartsfinaler mot Spårvägen och det krävs att vi kommer upp i samma nivå för att störa grundserievinnarna Eslöv som valde att möta oss i semifinalen

I Eslöv spelar:

Xu Hui som är de senaste årens dominant i pingisligan med en vinstprocent som ligger över 95 %. Han är en högerhänt pennfattare med en väldigt bra forehand och ett fantastiskt fotarbete. Detta året har han dock inte varit lika dominant som tidigare år men har ändå en kvot på 12-4

Robert Svensson är en vänsterhänt brandman och före detta landslagsspelare med en väldigt vass forehand. Han håller fortfarande väldigt hög klass vilket hans kvot på 13-4 visar.

Daniel Kosiba, en ungersk landslagsman med ett bra allroundspel och kan, när han får det att stämma, spela en fantastisk bordtennis och har detta året även visat en större stabilitet som man kan se på hans kvot som är 12-6

Truls Möregård som var med i VM-laget som tog brons i Halmstad förra veckan. Han vann ju också den VM match han fick spela. Han har haft sitt genombrott detta året och har spelat väldigt bra i ligan och har en kvot på 12-4.

IMG_60091 Spelarna efter säkrad seger i kvartsfinalen mot Ängby/Spårvägen.

Välkomna!

Matchen spelas i Exercishuset på Heden i centrala Göteborg den 10:e maj. Matchstart är 16:00!

Pingisligan: Warta klart för semifinal

Warta bjöd på lysande spel hemma i Exhuset på skärtorsdagen. Mycket stabilt spel och en seger med 4-2 och sammanlagt seger med 2-0 i kvartsfinalen mot Ängby/Spårvägen.

IMG_60091

Se även artiklar i GP från matchen: Slutspelssuccé för Warta – klart för semifinal

Warta fick drömstart på slutspelet – efter rysare