BTK Warta C går som tåget

I den senaste matchen vann BTK Warta C ännu en seger i Superfemman. Resultatet blev 8-1 mot Partille PK C och det var den tredje raka segern för laget denna säsong. Nästa match är nu på söndag då det är hemmamatch i Kyrkbyhallen mot IFO. Då IFO väntas ställa upp med luriga nabbspelare kan det bli ett tufft motstånd, men enligt uppgift har samtliga spelare i laget god form så ingenting är omöjligt.

Förra matchens laguppställning med Benny ”Guldfot” (th i bild) som lagets ankare och tillförordnad coach.

IMG_3731

 

 

Brons för Warta i Stonecastle Open

Borgstenas fina A-tävling spelades helgen den 21-22/11 i Allhallen. Isak Järverud Eriksson ställde upp i P11 och P12 (då det inte fanns någon klass P10) och det blev en tredjeplats i P11.

I P12 gjorde Isak trots förlust en bra match mot Alexander Sjöberg Götene/Tor BTK och sedan vann han övriga matcher i poolen. I slutspelet blev det dock stopp direkt mot Carl Sahle BTK Linne.

I P11 vann Isak samtliga matcher i poolspelet och slog sedan säkert Oliver Strålman Alingsås PP i kvartsfinalen med 3-0. I semifinalen blev det förlust mot John Gerdin Alingsås PP. John var som vanligt mycket svårspelad och inte blev det lättare av att han denna gång spelade med både kort- och långnabb.

image1

 

 

 

 

Bilderna från igår:

Bilderna från igår:Pingisligan: Warta – Österlen torsdag 19/11 18:30 i Exercishuset

Ikväll kommer motståndet från Skåne, mer bestämt Österlen.

Österlen har vi mött massor av gånger de senaste åren, och vi gillar att möta dom! Warta brukar alltid spela bra. Vi hoppas att det stämmer även idag!

Aktuell tabell 2015-11-18

Hittills i serien har vi samlat ihop 4 poäng, efter segrar mot Falkenberg och Rekord, och två hyfsat tajta förluster mot Söderhamn och nu senast mot Eslöv. Vi var bra med borta mot Eslöv, och vi hade 2-2 efter fyra spelade matcher. Tyvärr lyckades vi inte riktigt i de två sista och föll med 4-2. Dock var detta ett mycket bättre resultat än vi brukar prestera mot svenska mästarna. Wu inkasserade för övrigt sin första förlust mot Xu Hui, de senaste årens gigant i Pingisligan.

Österlen ligger på 6:e plats i tabellen med två poäng, placeringen efter Warta. Österlen har haft en tuff start på serien med matcher mot tre av topplagen, Eslöv, Söderhamn och Halmstad.

Hittils har det visat sig att Wu Jiaji är så bra som vi hoppades. Hampus Söderlund har visat att även han tillhör det absooluta toppskikten av svenska spelare. Och Magnus, som har spelat de senaste matcherna, hoppas vi är på gång och snart får igång sin elvisp till racket på allvar! Eller är det kanske Simon Söderlund som får chansen att visa vad han kan ikväll?

Nu kör vi!

Välkomna!

Matchen spelas i Exercishuset på Heden i centrala Göteborg

Moa Andersson trea i DM!

Det är oerhört glädjande för oss i Warta att vi har ungdomar som placerar sig bra i tävlingar.

Nu senast var det DM, och där gratulerar vi Moa Andersson till en väldigt fin bronsplats bland flickor 12.

Pingisligan: BTK Warta vs Falkenbergs BTK, torsdag 15:e oktober 18:30

Västkustderby!
Nu har serien äntligen kommit igång och två omgångar är spelade. Vi började med förlust hemma mot Söderhamn men följde sedan upp med en väldigt stark bortamatch mot Rekord där vi vann med 4-1.

Vårt kinesiska nyförvärv är fortfarande obesegrad, och han känns riktigt stark! Det måste vara väldigt skönt för de andra att ha ett såpass starkt kort i det egna laget. Hampus gjorde årsdebut borta mot Rekord där han vann den match han spelade. Även han kommer bli riktigt nyttig för laget detta år. Månsson fick äran att avgöra matchen senast (set 3 och 4 vann han med 12-10), det är sådant som gör gott för självförtroendet. Simon har fortfarande kvar att vinna sin första match i årets Pingisliga, men det kommer…

Falkenberg har hittills tre poäng, först en seger borta mot Ängby/Spårvägen och i omgång 2 en stenhård match mot Halmstad som slutade med delad pott.

Nu kör vi!

Välkomna till Exhuset!

Pingisligapremiär: BTK Warta – Söderhamns UIF fredag 18/9 18:30 i Exhuset

Äntligen drar den nya säsongen igång!
Vårt lag känns som en väldigt skön blandning; nytt, kinesiskt och rutinerat i en härlig blandning!

Vår nya kines Wu Jiaji gör nu sin sverigedebut och det skall bli väldigt spännande att se vad han mäktar med. Han skall vara riktigt bra, men det är ju alltid svårt för en ung kille (född 1995) att byta land och kultur och sedan förväntas prestera topp-pingis vid bordet.

Vi har också bröderna Söderlund i laget, och ingen av dem är ju direkt lastgammal. Hampus var med i laget även förra året, men spelade då i första hand i franska ligan och hoppade in för Warta enstaka matcher. Denna säsong väljer Hampus Warta före Frankrike… Simon Söderlund spelade förra säsongen i Superettan och gjorde det riktigt bra (kvot 16-8). Båda bröderna är självklart med och slåss om ordinarie platser i laget.

Rutinen i detta lag står Magnus Månsson för. Magnus har ju fortfarande en backhand och en speed i spelet som få kan matcha. En liten nytändning där och lite bättre kondition så går ingen i Pingisligan säker!

Som ni förstår kommer det bli rejäl konkurrens om platserna i laget denna säsong!

Nu kör vi!

Välkomna!

Matchen spelas som vanligt i Exercishuset på Heden.

Poster

Årsmöte

Torsdag 8:e oktober klockan 19:30 har vi årsmöte i Wartagårdens lilla sal.

Sista anmälningsdag för övriga frågor är 2 veckor innan mötet. Vänligen maila in dessa.

Alla medlemmar är välkomna!