Pingisligan: BTK Warta – Falkenbergs BTK

Till dig som är bordtennisspelare, medlem i bordtennisklubb i Göterborgsregionen och högst 16 år. Gratis entré till derbymatchen mellan BTK Warta och Falkenbergs BTK, 24/11!

BTK Warta inbjuder härmed alla bordtennisspelande ungdomar upp till och med 16 år i Göteborgs distriktet till derbyt mellan BTK Warta och Falkenbergs BTK, torsdag den 24 november kl. 18:30 i Ex-Huset.

tabellen-2016-11-21

Kan BTK Warta besegra serieledarna?

Det kommer bli en spännande duell i toppstriden i Pingisligan!

Kom och se bordtennis av högsta Europa-klass!

Ta nu möjligheten och kom, och heja på BTK Warta!!

Varmt välkomna!

PIngisligan: Warta – Söderhamn måndag 3/10 i Exhuset

Vilken start på säsongen!

tabellen-20160930

Årets första hemmamatch gick precis lika bra som årets första bortamatch! Warta är kvar som ledare i tabellen!

I matchen förra veckan visade vårt franska nyförvärv, Damien Eloi, vägen med två starka vinster! När sedan Hampus och Peng vinner var sin så är segern med 4-2 klar! Skönt!

Söderhamn har haft en lite motig start på serien med delad pott mot Halmstad (som Warta slog i torsdags) och förlust mot Rekord (1-4) på hemmaplan. Men dom är alltid bra och riktigt tuffa att möta. Förra säsongen slutade dom tvåa och förlorade sedan i semifinalen.

Skall det bli vinst ikväll krävs det en riktigt bra insats av alla: spelare, ledare och publik!

Välkomna till Exhuset!

Pingisligan – Serieledning!

Efter första omgången av säsongens Pingisliga ser tabellen fantastisk ut:

tabellen-20160919

Warta mötte i första bortamatchen Österlen, och laget gjorde där en fantastiskt stabil insats. Vårt nyförvärv Peng visade klass med 2 stabila 3-1 segrar, det bådar gott inför hösten! Även Hampus visar att han är en riktig klass-spelare med två klara vinster. Tyvärr åkte Månsson på pumpen mot före detta Warta-spelaren Filip Szymanski, dock med minsta möjliga marginal i skilje.

Gött kämpat gubbar!

Välkomna till Exhuset för säsongens första hemmamatch torsdag 29/9 klockan 18:30. Då vi möter alltid starka Halmstad!

Nu hoppas vi att toppen på denna tabell inte förändras under hela säsongen!

Kvartsfinal PIngisligan: Warta – Rekord

Äntligen!

Vi har väntat många veckor på att slutspelet skall börja! Nu är det dags, och vi kommer möta Rekord.

Tittar man i tabellen så kan det nästan inte bli jämnare: Warta kom fyra och Rekord femma. På samma poäng, med lika många vunna, oavgjorda och förlorade lagmatcher. Dock med matchskillnad till Wartas favör!

tabellen_20160408Tabellen efter färdigspelad grundserie

Ser man på de två matcher vi har spelat mot Rekord denna säsong så har Warta vunnit en och spelat en oavgjord. Så sammantaget liten fördel Warta!
Wartas avslutning av grundserien var formidabel. På de avslutande fyra matcherna fick vi ihop tre segrar och en oavgjord (mot Eslöv!). Hoppas grabbarna har lyckats behålla den fina formen!

Nu kör vi!

Välkomna till Exhuset!

I Warta spelar:
Jiaji, Wu (19-8)
Månsson, Magnus (6-16)
Söderlund, Hampus (12-11)
Söderlund, Simon (1-3)

I Rekord spelar:
Törnkvist, Andreas (14-8)
Zhi Xu, Wang (12-11)
Arvidsson, Simon (10-13)
Hedlund, Jesper (0-6)

Slutspelet kommer avgöras på följande datum:
Kvartsfinaler:
Kvartsfinal 1: 13:e april i Götbeborg
Kvartsfinal 2: 16:e april i Helsingborg
Eventuell kvartsfinal 3: 18 april i Göteborg
Semifinaler:
2, 4 och ev. 10 maj
Finaler:
16, 19 och ev. 23 maj

Pingisligan: Warta – Halmstad torsdag 11/2 18:30 i Exercishuset

På torsdag möter vi Halmstad! Halmstad ligger tvåa i tabellen och måste räknas som en av favoriterna när det skall spelas SM-guldet senare i vår.

Warta har en riktigt bra period nu med 5 poäng på de senaste 3 matcherna, med en klar 4-1 seger i måndags hemma mot Ängby/Spårvägen! Väldigt skönt för oss att vi nu är på en fjärde plats i tabellen, och med fyra spelare i laget som har höjt sig rejält det senaste!

Halmstad vann klart med 4-0 senast lagen möttes, så skall vi vara med och kämpa om poängen idag så krävs en bra insats av alla i laget!

tabellen_2016_02_10
Det är sex lag som går till slutspel, där de lag som slutar på plats 1-2 i serien går direkt till semifinal, medans lag på platserna 3-6 spelar kvartsfinal.

Slutspelet kommer avgöras på följande datum:
Kvartsfinal: 13, 16 och ev. 18 april
Semifinal: 2, 4 och ev. 10 maj
Final: 16, 19 och ev. 23 maj

Pingisligan: BTK Warta – Ängby/Spårvägen måndag 8/2 18:30

Ikväll kommer motståndet från Stockholm, i form av Ängby/Spårvägen!

Warta har gjort riktigt bra insatser de senaste 2 matcherna, att spela lika hemma mot suveränen Eslöv (3-3) och sedan besegra Österlen borta (2-4) är starkt! Nu hoppas vi att framgångsvågen fortsätter och att vi plockar hem två nya poäng idag!

Inför matchen mot Eslöv såg det rätt dystert ut med en nedåtgående trend för Warta. Sen har laget gjort två riktigt starka matcher, där Simon tog sin första vinst i Pingisligan (i matchen mot Eslöv) samt att både Månsson och Wu tog två var senast borta mot Österlen. Hemma mot Eslöv blev Hampus lite av en matchvinnare efter 11-9 i skilje i sista spelomgången..

tabellen-2016-02-08

Tabellen är inför denna seriens näst sista omgång ett riktigt getingbo. Det lag som slutar åtta (just nu Ängby/Spårvägen på 7 poäng) åker ur serien, och det lag som slutar sexa (just nu Warta på 9 poäng) går till slutspel. Så allt kan verkligen hända! Vi behöver poäng ikväll för att inte riskera att åka ur och för att kunna nå slutspel, och Ängby/Spårvägen är piskat att vinna för att kunna klara sig kvar i Pingisligan.

Spänning och dramatik väntar!

På torsdag väntar den spännande avslutningen på serien då Warta tar emot Halmstad.

Nu kör vi!

Välkomna till Exhuset!

Pingisligan: Warta – Eslöv 25/1 18:30 i Exercishuset

För måndagens motstånd står de senaste årens gigant i svensk bordtennis: Eslöv. I våras tog de sitt tionde SM-guld på de senaste 11 åren… Så det kommer bli tufft ikväll!

Eslöv är fortsatt obesegrat denna säsong (dock 2 matcher med delad pott) och har samlat ihop 18 poäng. Warta startade serien ganska bra, men andra halvan har det varit tyngre. Vi har samlat ihop 6 poäng och ligger med det för närvarande på sjunde plats. En plats från slutspel…

Men bollen är rund och motivation slår klass…

I Warta spelar:
Jiaji, Wu (13-7)
Månsson, Magnus (3-15)
Söderlund, Hampus (7-8)
Söderlund, Simon (0-2)

I Eslöv spelar:
Hui, Xu (17-2)
Svensson, Robert (14-3)
Översjö, Mathias (7-8)

Välkomna!