PingisPlay!Pingisligan: Warta – Söderhamn måndag 20/11 18:30 i Exercishuset

Efter fyra omgångar är vi fortfarande i serieledning!

tabellen-20171118

På måndag möter vi Söderhamns UIF som är det laget som har spelat flest säsonger i rad i högsta ligan.

I laget denna säsong för SUIF så spelar:
Viktor Brodd – en säker vänsterhänt spelare med bra backhand över bordet. Viktor var förra veckan med i SOC där han i gruppen slog en spelare från Hong Kong men sedan fick ge sig mot gruppettan Jakub Dyjas (WR 61) från Polen i en hård match över 7 set. Viktor är även en väldigt duktig dubbelspelare och är för närvarande Svensk mästare i dubbel. Har gjort en godkänd start på Pingisligan och har kvoten 5-3

Yan Minghui – ung högerhänt spelare från Kina. Han är ett lite oskrivet kort och har ännu inte fått det att riktigt lossna i Pingisligan och har kvoten 4-4

Anthony Tran – i grunden en Spårvägen spelare som sedan några år huserar i Söderhamn. Han är en högerhänt bollbegåvning som blandar spektakulära bolldueller med ibland lite för enkla misstag. Anthony var också med på SOC förra veckan men lyckades tyvärr inte överraska där utan förlorade båda gruppmatcherna. Han har kvoten 1-3 i Pingisligan

Simon Berglund – även han är fostrad i Spårvägen. Simon är en lång västerhänt spelare med lurig serve vilket hans motståndare i SOC förra veckan fick känna på. I SOC så överraskade Simon där han i gruppen först slog en bra ung Österrikare vid namn Andreas Levenko (WR 225) och sedan en riktigt bra Tysk vid namn Ricardo Walther (WR 40) och slutade som gruppsegrare. Det innebar en sista playoff match om att kvala in till huvudturneringen (där bara de 32 bästa är med) men tyvärr tog det roliga stopp där mot en orankad duktig Kines (Liu Dingshuo). Simon har kvoten 1-3 i Pingisligan

Välkomna!

Matchen spelas i Exercishuset på Heden i centrala Göteborg.

Warta – Eslövs AI fredag 20/10 18:30

Vilken start!

Årets säsong är tre matcher gammal och Warta leder serien! Vilken härlig start!

tabellen-20171018

Vi som var på plats minns ju hemmapremiären mot Ängby/Spårvägen senast då Warta visade klass och vann med 4-1. En riktigt stark insats av alla i laget!

Sen var det ny bortamatch i måndags mot Kävlinge, och där blev det en klar seger med 4-0 efter bara ett förlorat set.

Men ikväll blir det tufft. Gästerna är Pingisligans gigant under de senaste åren: Eslöv. Eslöv ligger tvåa i tabellen och slog senast Halmstad, som är en annan av förhandsfavoriterna.

I Warta spelar:
Månsson, Magnus (2-1)
Söderlund, Hampus (3-2)
Jiang, Chang Hong (4-1)
Vostes, Yannick (2-0)

I Ängby/Spårvägen spelar:
Hui, Xu (5-1)
Svensson, Robert (4-1)
Möregård, Truls (2-2)
Kosiba, Daniel (0-2)

Välkomna!

Matchen spelas i Exercishuset på Heden i Göteborg på fredag 20/10 med start 18:30

Pingisligan: BTK Warta – Ängby/Spårvägen Elit BTK

Äntligen ny säsong!

Årets första match är redan spelad, borta mot förra årets finalist: BTK Rekord. Och vi fick en riktigt skön start där alla i laget bidrog med en vinst! 3-3 borta mot Rekord får ses som en riktigt bra start!

Inför dagens match så är vi fyra spelare på plats så vi får se vilka tre som kommer att börja.

Ängby/Spårvägen har till denna säsongen värvat en duktig japansk deff som också vann två mot Halmstad i första omgången. Sen har de sin trotjänare Daniel Schaffer som tvåa och som trea så spelar bland andra Martin Fris som är en av Sveriges bästa ungdomar och som trea så spelar även Sebastian Loso som är en lurig vänsterhänt spelare

I Warta spelar:
Månsson, Magnus (1-1)
Söderlund, Hampus (1-1)
Jiang, Chang Hong (1-1)
Vostes, Yannick (0-0)

I Ängby/Spårvägen spelar:
Aida, Satoshi (2-0)
Schaffer, Daniel (1-1)
Friis, Martin (0-2)

Välkomna!

Matchen spelas i Exercishuset på Heden i Göteborg på torsdag 12/10 med start 18:30

Pingisligan: BTK Warta – BTK Rekord torsdag 9/3 18:30 i Exhuset

Nu väntar en tuff vecka för Wartas lirare i Pingisligan!

tabellen_20170306

Först bortamatch mot Falkenberg på onsdag, och sedan hemmamatch mot Rekord på torsdag! Att det kommer bli slutspel är klart, men dessa matcher kommer avgöra var i tabellen vi hamnar.

När Warta och Falkenberg möttes i Exhuset så var Falkenberg lite starkare och lyckades vinna den matchen med 4-2.

På torsdag kommer Rekord på besök och dom har gjort en riktigt bra säsong så långt och ligger på en andra plats i serien, efter suveränerna Eslöv. Senast lagen möttes var det en händelserik tillställning. Rekord tog ledningen med 3-0, men Warta lyckades kriga till sig de återstående tre matcherna och klarade oavgjort 3-3. Vi får hoppas på en lika spännande fajt idag!

BTK Warta
8-5 Eloi, Damien
8-9 Peng, Wang-Wei
10-11 Söderlund, Hampus
0-2 Jiang, Chang Hong
1-7 Månsson, Magnus

BTK Rekord
17-6 Arvidsson, Simon
13-8 Obeslo, Michal
11-8 Bouloussa, Mehdi

BTK Falkenberg
12-7 Taniviriyavechakul, Padasak
4-2 Martinez, Guillermo
7-6 Franzén, Alexander
9-8 Diaw, Ibrahima
0-4 Bergström, Emil

Välkomna till Exhuset!

Pingisligan: BTK Warta – BTK Kävlinge torsdag 16/2 18:30

På torsdag kommer vi få se en mycket viktig match i Exercishuset!

tabellen_20170215

Skall det bli slutspel för Warta så måste grabbarna prestera ikväll! Efter den starka inledningen på säsongen har Warta haft det lite tuffare, nu senast förlust borta mot Söderhamn. En väldigt tuff match mot svårt motstånd där tyvärr Warta fick åka hem med en förlust i bagaget.

Kävlinge har haft det tufft hela säsongen, med vinst mot Söderhamn och 3-3 mot Österlen. Vill vi vara med och kämpa om platserna i slutspelet så är det upp till bevis ikväll!

I Warta spelar:
8-3 Eloi, Damien
9-10 Söderlund, Hampus
0-2 Jiang, Chang Hong
6-9 Peng, Wang-Wei
1-7 Månsson, Magnus

I Kävlinge spelar:
8-6 Liao, Chen-Ting
0-6 Stenberg, Mattias
4-11 An, Shu
2-10 Molin, Magnus

Matchen spelas i Exercishuset, på Heden mitt i Göteborg.

Välkomna!

Nyårsturneringen

Vår traditionella Trettondagsturnering spelades i år i mellandagarna och bytte därmed namn till Nyårsturneringen. Drygt tjugo spelare kom till start och tävlingarna inleddes med poolspel. Spelformen är lite ovanlig med handicapsystem och tvåsetsmatcher till 31. Dessutom använder vi en omräkningstabell för matcher där två spelare med handicap över 20 möts. Allt i syfte att alla skall få spela så mycket pingis som möjligt. A-slutspelet dominerades av Warta F med hela fem spelare till A-slutspel där de belade platserna 2, 3 och 4. Endast Christer Hidesjö, som varit klubben trogen i fyrtiofem år, kunde hindra de unga herrarnas framfart, och belönades därmed äntligen med en stor framgång :-) .

Vinnare!Från vänster: 1:a Christer Hidesjö, 2:a Henrik Berntsson, 3/4:a Theo Eriksson och Ymer Hagberg

image2
B-final: 1:a Benny Olofsson, 2:a Nina Henricsson

Pingisligan: Warta – Österlen torsdag 12:e januari 18:30

Äntligen årets första pinigsligamatch!

tabellen_20170110
Och denna gång kommer gästerna från syd, närmare bestämt Österlen. Österlen har haft en lite småtung start på serien och har kämpat ihop en poäng så långt.

Warta har, efter en mycket fin start på serien, nu hamnat på en femte plats i tabellen med sju inspelade poäng. Fortfarande på slutspelsplats, vilket borde vara ett av säsongens mål. Skall vi fixa detta är Österlen ett av lagen vi borde kunna vinna mot!

Nu är det upp till bevis om grabbarna i laget skött träningen över jul eller om det har blivit lite för mycket ledighet…

Välkomna!

Entré:
Vuxna 80:-
Ungdomar (under 18) 20:-

BTK Warta
6-2 Eloi, Damien
6-5 Peng, Wang-Wei
6-7 Söderlund, Hampus
0-2 Jiang, Chang Hong
0-4 Månsson, Magnus

Österlens BTK
4-7 Szymanski, Filip
0-5 Görman, Viktor
2-7 McBeath, David
2-8 Bobillier, Loic